Roberto Martinez maakt van Adnan Januzaj weer een Rode Duivel: "Ik wil hem testen in de rol van Carrasco"

03 november 2017 13:34

De EK-kwalificatiematchen tegen Cyprus en Bosnië in september 2015. Van toen is het geleden dat Adnan Januzaj nog Rode Duivel was. Meer dan twee jaar na datum behoort de Belg met Kosovaarse roots opnieuw tot de selectie.

Sinds september 2015 heeft de 22-jarige Januzaj er een bewogen parcours opzitten. Een uitleenbeurt aan Borussia Dortmund draaide op niets uit, waarna hij in de zomer van 2016 op huurbasis naar Sunderland trok. Afgelopen zomermercato volgde een definitief vertrek bij Manchester United. De flankaanvaller verhuisde voor 8,5 miljoen euro naar de Spaanse eersteklasser Real Sociedad.

Zijn periode bij Sunderland was moeilijk, maar dit seizoen doet hij het goed

Nu is Januzaj opnieuw Rode Duivel. "Hij was er al bij in Brazilië 2014", sneed Roberto Martinez vrijdag het onderwerp 'Januzaj' aan. "Zijn talent staat buiten kijf. Ik heb hem als bondscoach van België bij twee clubs van nabij gevolgd. Zijn periode bij Sunderland was moeilijk, maar dit seizoen doet hij het goed."

"Januzaj verdient deze selectie om zich te kunnen bewijzen. Ik wil hem testen in de rol van Carrasco", aldus de bondscoach.

Diederik Geypen - Johan Walckiers

Premier League \\ Bundesliga \\ Europa League \\ Manchester United \\ Middlesbrough \\ Sunderland \\ Bayern München \\ Borussia Dortmund \\ Real Sociedad \\ België \\ Vardar
 
 
Reacties.