Alain De Nil voetbalde 4 jaar aan de zijde van Josip Weber: "Een ras apart dat ik nooit meer tegenkwam"

08 november 2017 19:07

Josip Weber is niet meer. De voormalige goalgetter overleed op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker. "Een spits als hem ben ik nooit meer tegengekomen", zegt Alain De Nil (51) die vier jaar aan de zijde van de Kroatische Belg voetbalde.

De Nil en Weber speelden tussen 1988 en 1992 samen bij Cercle Brugge. "Weber was een ongelofelijke topscorer", haalt de Brusselaar bij Voetbalkrant.com herinneringen op. "Hij stampte bij Cercle Brugge 30 ballen per seizoen binnen. Nu geraakt de Belgische topschutter met moeite aan 20 doelpunten."

Op training vlogen de ballen over de netten, maar tijdens een wedstrijd... - Alain De Nil

In 204 wedstrijden voor de Vereniging deed Weber maar liefst 136 keer de touwen trillen. "Josip was een ras apart. Op training vlogen de ballen over de netten, maar tijdens een wedstrijd was hij ongelofelijk doeltreffend."

Weddenschap met de sponsor

"Voor zijn laatste competitiewedstrijd in het seizoen 93/94 zat Josip aan 32 doelpunten", rakelt De Nil een straffe anekdote op. "Renault was destijds onze autosponsor. Indien hij zijn totaal naar 35 bracht, kreeg hij een cabrio cadeau. Josip ging de uitdaging aan, maakte een hattrick en won." (lacht)

Bij Cercle, geen superploeg, scoorde hij tegen om het even wie - Alain De Nil

Een spits als Weber kwam De Nil, die ook voor RWDM, KV Mechelen en AA Gent voetbalde, nooit meer tegen. "Ik speelde nog samen met Piet den Boer, ook een topspits, maar Weber was een ander verhaal. Bij Cercle, geen superploeg, scoorde hij tegen om het even wie. Hij was een ras apart."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Cercle Brugge \\ België
 
 
Reacties.