Opvallend verschil voor "niet-spits" Dries Mertens: "Heb altijd gezaagd om meer te mogen spelen, dus ..."

09 november 2017 12:55

Dries Mertens in het seizoen 2017-2018? Dat is een nog doelgerichtere aanvaller, die steeds vaker de netten weet te vinden bij Napoli. Nochtans ziet hij in zichzelf geen echte spits. Spelen doet hij dan weer wel bijna altijd.

“Neen, ik voel me geen echte spits. En dat ben ik ook niet. Bij Napoli roteren we heel veel onderling en dus kom ik nog vaak op links of rechts terecht op het veld tijdens de wedstrijden”, aldus Dries Mertens over zijn positie.

“Ik laat me ook vaak zakken naar het middenveld. Qua doelgerichtheid en gretigheid naar doel ben ik wel beter geworden. Maar het brengt ook een andere verwachting met zich mee: nu gaat het niet meer over een goede actie, maar de afrekening komt op basis van het aantal doelpunten.”

Voel me geen echte spits

Uit de ploeg is Mertens haast niet meer te zetten. Twee seizoenen geleden stond hij zes keer in de basis en viel hij 27(!) keer in, nu zit hij al aan elf basisplaatsen op twaalf wedstrijden. “Eens een match rusten? Dat zou me misschien niet slecht uitkomen nee”, aldus een lachende Mertens.

“Maar aan de andere kant: ik heb vaak gezaagd om meer te mogen spelen, meer minuten te mogen maken. Dan moet ik nu niet gaan zagen dat ik elke wedstrijd speel natuurlijk.” Mertens maakte dit seizoen overigens al tien(!) doelpunten in de Serie A én twee in de Champions League.

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Serie A \\ Eendracht Aalst \\ OH Leuven \\ België \\ Mexico \\ Napoli
 
 
Reacties.