Chelsea-eigenaar wil nieuwe voetbaltempel en hoop daarbij op Chinese miljoenen

09 november 2017 10:02

Roman Abramovich, de Russische eigenaar van Chelsea, heeft wilde plannen met zijn club. Hij zou momenteel in onderhandeling zijn met Chinese investeerders om miljoenen euro's in de club te pompen.

Meer specifiek gaat het om maar liefst 566 miljoen euro. De oliemagnaat is allerminst van plan om de Londense club te verkopen, maar heeft de investeringen uit China nodig om een nieuw stadion te bouwen, op dezelfde locatie waar zich momenteel het Stamford Bridge bevindt. Dat meldt The Sun.

De eerste gesprekken met vertegenwoordigers van het Chinese Far East Consortium zouden al achter de rug zijn. De gemeenteraad in Londen heeft zijn licht op al groen gezet voor de nieuwe stadionplannen van Chelsea. Alleen ontbreekt het Abramovic dus nog een extra financiëring om de plannen waar te komen.

Stamford Bridge heeft momenteel een capaciteit van 42.055 toeschouwers. Het nieuwe stadion zou plaats moeten bieden aan 60.000 kijklustigen. Chelsea wil met ingang van het seizoen 2021/2022 in de nieuwe arena te kunnen spelen.

Maarten Cattaert

Premier League \\ Chelsea
 
 
Reacties.