Anderlecht-jeugdproduct Bourard komt aan de oppervlakte bij STVV: "Leko stuurde me zonder enige uitleg naar de B-kern"

11 november 2017 12:09

Een jaar en twee maanden na zijn verhuis van Anderlecht naar STVV, versierde Samy Bourard zaterdag zijn eerste speelminuten voor de Kanaries. Met Jonas De Roeck heeft de 21-jarige aanvallende middenvelder een coach die in hem gelooft.

Na vijf wedstrijden waarvoor hij de selectie haalde, mocht Bourard tegen Eupen elf minuten invallen. "Hier heb ik jaren voor gewerkt", was het gewezen jeugdproduct van paars-wit maar wat blij met zijn eerste minuten op het hoogste niveau.

"Ik stroomde aan de zijde van Tielemans door naar de A-ploeg

Generatiegenoot van Tielemans

Bourard klopte met zijn goede prestaties in de Youth League enkele seizoenen geleden op de poort bij Anderlecht. Nadien bleef de youngster wat hangen. "Ik stroomde aan de zijde van Youri Tielemans door naar de A-ploeg. Maar telkens wanneer ik dacht dat ik mijn kans zou krijgen, liep het mis."

De Roeck is een coach die voortdurend met me spreekt en in me gelooft

In de zomer van 2016 besloot Bourard de deur bij de Belgische recordkampioen achter zich dicht te trekken. De spelmaker verhuisde naar het Haspengouw, maar beleefde onder gewezen coach Ivan Leko een moeilijk jaar.

Vertrouwen van De Roeck

"In februari werd ik zonder enige uitleg naar de B-kern verbannen. Dat was mentaal moeilijk. Toch bleef ik hard werken, dat loont nu. De Roeck is een coach die me nog kent van bij Anderlecht en wél voortdurend met me spreekt. Dat hij in mij gelooft, doet deugd."

Bourard op stage met Anderlecht in 2013, geflankeerd door Jaadi, Tielemans en Dendoncker

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ STVV \\ België
 
 
Reacties.