Het halfvolle glas van Courtois: "Drie tegengoals is niet plezant voor mij en de hele ploeg, maar zo leer je bij"

11 november 2017 08:00

De Rode Duivels hadden het geluk dat Hazard en Lukaku er drie konden binnenjassen, want achterin stond de geïmproviseerde verdediging nog helemaal niet op punt. Thibaut Courtois moest zich drie keer omkeren, niet van zijn gewoonte.

"Het is goed dat de andere jongens eens mochten spelen. Maar als je opeens heel de verdediging omgooit... Je kunt alvast niet ontkennen dat het moeilijk is om dan meteen perfect te verdedigen. En bij de tegendoelpunten hadden we ook wel een gezonde dosis pech", zucht Courtois na de match.

Je kunt niet ontkennen dat het moeilijk is om meteen perfect te verdedigen

"Er was een periode - rond die twee tegendoelpunten - dat ze massa's kansen kregen en we wisten niet goed wat aan te vangen met die Lozano. Na die tien moeilijke minuten hebben we de balans wel kunnen herstellen."

Leermomenten

Toch ziet Courtois de waarde in van dit soort matchen. "Voor mij zijn dit goeie oefenmatchen, want je leert veel bij van ploegen uit andere continenten. Japan zal ook niet makkelijk worden, we hebben er tenslotte een paar jaar geleden ook maar tegen gelijkspeeld (2-2, red.)"

"Drie tegengoals is niet plezant voor mij en de hele ploeg, maar zo leer je bij. We zullen het wel genoeg analyseren, deze leermomenten", besluit Courtois.

Yannick Lambrecht

België \\ Mexico
 
 
Reacties.