Laurent Ciman kende een baalavond tegen Mexico, maar... "Ik maak me geen zorgen"

11 november 2017 08:51

Laurent Ciman beleefde tegen Mexcio geen prettige avond. De verdediger van het Canadese Montreal veroorzaakte een strafschop, ontsnapte aan rood, en zag er ook bij de tweede en derde tegengoal niet secuur uit. Toch bleef de Henegouwer na afloop positief.

Laurent Ciman verwachtte een moeilijke avond tegen de vinnige Mexicanen en kreeg die ook. "De coach wilde een ander systeem uitproberen, waardoor achterin vaak man tegen man stonden we man. Dat bracht ons tegen al die dribbelvaardige spelers wat in de problemen."

"Wat ik van de strafschop vond? Ja, het was een penalty. Ik reageerde in een reflex, en ik raakte hem", gaf de Rode Duivel toe."

Mexico wordt een te duchten tegenstander op het WK

Ciman gaf een verklaring voor te vele, en te gemakkelijke, tegengoals. "het gebrek aan automatismen. Ik speelde nog nooit met Dedryck (Boyata, red.) "Ik maak me echter geen zorgen over de toekomst. Deze fouten zullen we niet meer maken, en het is goed mogelijk dat we in het vervolg een ander systeem toepassen tegen dergelijke landen."

De Mexicanen brachten de Duivels namelijk meermaals in de problemen. "Oefenduels tegen dergelijke teams zijn bijzonder leerrijk. In de Champions League van de Concacaf ontmoette ik met Montreal al teams met een gelijkaardige speelstijl. Mexico wordt een te duchten tegenstander op het WK.

Diederik Geypen - Florent Malice

België \\ Mexico \\ Montreal Impact
 
 
Reacties.