Niet iedereen is negatief over Rode Duivels: "Puur genieten" en "Niet te zwaar aan tillen"

12 november 2017 10:19

De Rode Duivels speelden 3-3 gelijk tegen Mexico en staan dinsdag voor een nieuwe opdracht tegen Japan. Het valt op dat de troepen van Martinez het in oefenmatchen moeilijk hebben. De verdediging zag er niet altijd goed uit, maar er zijn ook positieve geluiden te horen.

Tegen Tsjechië werd gewonnen afgelopen juni in een oefenduel, alle andere oefenmatchen van Roberto Martinez bij de Rode Duivels werden niet gewonnen. De kampioen van de oefenwedstrijden zijn we dus niet meer.

Maar worden we volgend jaar dan wereldkampioen? De manier waarop we tegen Mexico drie goals slikten doen de wenkbrauwen toch wel wat fronsen bij verschillende analisten en fans. Al is ex-bondscoach Aimé Anthuenis niet zo negatief.

Puur genieten

"De match tegen Mexico was puur genieten", laat hij in zijn kaarten kijken in De Zondag. "Ik vond de tegenstander van een ander kaliber dan de ploegen uit de WK-kwalificatiecampagne. Mexico was duidelijk van een hoger niveau dan die landen."

"We moeten aan de verdedigende fouten en de drie tegengoals niet te zwaar tillen. Laat ons uit die wedstrijden vooral lessen en conclusies trekken naar de toekomst toe", predikt de gewezen bondscoach rust.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.