Moeilijke avond tegen Mexico krijgt Laurent Ciman niet klein: "Dat is het leven, stress over een WK-selectie heb ik nu niet"

12 november 2017 12:58

Laurent Ciman beleefde vrijdagavond tegen Mexico geen leuke avond. De Henegouwer veroorzaakte voor rust een strafschop en kon rust onvoldoende weerwerk bieden op de Mexicanen die langs alle kanten bleven komen.

"De coach wilde ons in moeilijkheden brengen, maar het was uiteraard niet de bedoeling dat we achterin zo fel in de problemen kwamen", keek Laurent Ciman twee dagen later nog eens terug op de moeilijke oefenpot.

Met vier achterin

"Misschien was een ander systeem met vier achterin makkelijker om de Mexicanen op te vangen. Tenslotte wisten we hoe snel ze waren. Ach, het ging om een vriendenmatch. Die dient om dingen uit te proberen."

Dat ik geen vijftien kansen meer krijg om me te bewijzen? Daar maak ik me geen zorgen over

WK selectie

Door de afwezigheid van Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Vincent Kompany kreeg Ciman een kans in het hart van de defensie. De achterhoedespeler van het Canadese Montreal Impact is een kandidaat naast de boot te vallen als de ruime selectie van 28 spelers richting het WK slinkt naar 23 namen.

Een wedstrijd als vrijdag speelde niet in de kaart van Ciman. "Vrijdag liep het wat minder, maar dat is het leven", aldus de verdediger.

Dat ik geen vijftien kansen meer krijg om me te bewijzen? Daar maak ik me geen zorgen over. Ik heb geen stress en voel me goed in m'n hoofd en werk elke dag hard om bij de werk hard om bij de 23 te zijn. Uiteindelijk beslist dan de coach wie hij meeneemt."

Diederik Geypen

België \\ Montreal Impact
 
 
Reacties.