Mousa Dembélé vreest de concurrentie in aanloop naar het WK niet: "Eerlijk? Daar denk ik niet te veel over na"

12 november 2017 11:39

Mousa Dembélé mocht vrijdag tegen Mexico 45 minuten invallen. De Antwerpse middenvelder bekleedt een van de drukst bezette posities op het veld, maar zorgen over zijn WK-selectie maakt hij zich op dit moment niet.

"Ik denk dat ik tegen Mexico wel goed ben ingekomen", keek Dembélé zondag nog even terug op z'n invalbeurt. "Ik heb me proberen te tonen. Voor is het nu vooral belangrijk de feeling terug te vinden nadat ik de laatste maanden met een paar blessures sukkelde."

Mousa Dembélé kan met z'n polyvalentie op meer posities in verschillende systemen uit de voeten. Maar de concurrentie vreest hij niet. "Om eerlijk te zijn denk ik daar niet te veel over na. Ik maakte al veel trainers mee, die elk hun eigen systeem hanteerden. Ik ben niet sterk in één bepaalde iets. Verschillende opdrachten schrikken me niet af."

Ik ben niet sterk in één bepaald iets, verschillende opdrachten schrikken me niet af

Waar om dan niet de rol van Kevin De Bruyne vervullen? "Kevin is al jaren van onschatbare waarde voor ons. Qua positie hebben we wel wat gemeen, al ben ik defensiever ingesteld. Mij met hem vergelijken vind ik echter een beetje raar."

Het belangrijkste voor Dembélé blijft deel uitmaken van selectie van 23 die in juni naar Rusland trekt. "Ik geloof in mijn eigen kwaliteiten en hoop er in de toekomst bij te zijn."

Diederik Geypen

België
 
 
Reacties.