Absolute toptransfer: Belgische Futsal-topclub haalt Spaans-Braziliaanse superster

13 november 2017 14:11

Het is eens geen veldvoetbal, maar dit mag toch even in de kijker gezet worden. De Belgische topclub FP Halle-Gooik heeft een absolute toptransfer kunnen verwezenlijken. De Spaanse Braziliaan Fernandao komt de rangen versterken.

Niemand minder dan Fernando Maciel Goncalves, kortweg Fernandao, komt de reeds indrukwekkende kern van de Vlaams-Brabanders versterken. Deze Spaanse-Braziliaanse topper komt over van het Italiaanse Pescara. Voordien speelde hij 7 jaar bij Barcelona waarmee hij onder andere 2 keer de Uefa Futsal Cup won (2012 en 2014).

Fernandao heeft verder op zijn palmares nog staan: 6 x Catalaanse Cup, 1 x Spaanse supercup, 3 xS paanse beker, 4 x landstitel en 1 x winnaar van de World Cup (2008). Hij werd ook een keer topscorer en een keer verkozen tot beste pivot in de LNFS, dat is de belangrijkste professionele futsalcompetitie van Spanje en de beste futsalcompetitie van de wereld.

Hij speelde 102 interlands voor de Spaanse nationale ploeg. In 2014 was hij tweede in de topschuttersstand van het EK. Voor Barça scoorde hij maar liefst 170 goals. Hij tekende een contract voor 1,5 jaar.

 
 
 
Reacties.