Verrassend is het niet: Franse ploeg heeft de beste aanval van Europa, net geen plaats in de top tien voor Belgische club

13 november 2017 08:28

In Europa lopen er heel wat clubs rond die hun tegenstanders een oplawaai kunnen verkopen in de vorm van vele doelpunten. Een Franse ploeg heeft de beste aanval rondlopen in Europa.

En die ploeg is weinig verrassend PSG. De club van Thomas Meunier, tweemaal tegenstander van Anderlecht in de Champions League, scoorde maar liefst 39 doelpunten in 12 wedstrijden. Niemand doet beter op vlak van efficiëntie.

Het aanvalstrio Cavani (13), Neymar (7) en Mbappé (4) nam 24 van de 39 Parijse goals voor hun rekening. Ook op het kampioenenbal was de Franse club het meest trefzeker van iedereen met 17 goals.

Manchester City staat op de tweede plaats, met slechts één doelpuntje minder. Juventus vervolledigt de top drie, met 35 doelpunten. Club Brugge staat net niet in de top 10 met 30 treffers, verdeeld over 14 wedstrijden.

Opvallend: de Franse ploegen zijn goed bij schot dit seizoen. Monaco staat op nummer vier met 34 doelpunten en Olympique Lyon op een gedeelde vijfde plaats met Napoli (32 doelpunten).

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Club Brugge \\ PSG
 
 
 
Reacties.