Kritische noot: "Antwerp verliest stilaan zijn sympathie" en "Kansloze nederlaag als negatief orgelpunt"

14 november 2017 11:34

Antwerp was vurig aan het seizoen begonnen in eerste nationale A, maar de laatste weken laat het goede voetbal wat op zich wachten. En dat baart Peter Vandenbempt alvast flink wat zorgen. "Antwerp is van de rails geraakt."

“De nieuwe tribune gaat vooruit, het elftal zorgwekkend achteruit”, aldus de voetbalanalist in Sport/Voetbalmagazine. “In de maand waarin Bölöni vooraf voor zijn ploeg de echte start van het seizoen had voorspeld, is Antwerp van de rails geraakt.”

Het klopt dat de coach van Antwerp altijd duidelijk maakte dat het de eerste maanden vooral overleven zou zijn en dat hij pas in november zijn team op de rails wilde krijgen om echt goed voetbal te gaan spelen. Tot op heden blijft het vooral strijd, dat leverde 20 punten en een voorlopige zesde stek op.

Het gaat bergaf

“Het gaat bergaf, met als negatief orgelpunt de kansloze nederlaag tegen Charleroi. De afwezigheid van Haroun en Oulare is een geldig excuus, maar Bölöni maakt het zijn spelers niet gemakkelijk met zijn tactische keuzes. Vooral offensief leken ze hopeloos op zoek naar hun positie en automatismen, daarna was het ouderwets en chaotisch stormen zonder succes.”

Vandenbempt gaat zelfs verder: “Antwerp verliest zijn sympathie stilaan. Het was een fris geluid, maar door te viriel spel, het theater van Bölöni tegen Standard en het gedrag van een paar fans tegen Charleroi. Het is nu aan de coach om zijn elftal aan het voetballen te krijgen.”

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.