Vanhaezebrouck trekt opvallende parallel: "Ik begrijp wat Dendoncker in de media verklaart, maar vraag het nu eens aan Meunier"


Foto: © photonews 14 november 2017 16:06

Hein Vanhaezebrouck is een fan van Leander Dendoncker. De oefenmeester gebruikte de polyvalentie van de Rode Duivel al om hem zowel in de verdediging, op het middenveld als in de aanval te zetten.

Dendoncker zelf speelt het liefst van al op het middenveld. In Sport/Voetbalmagazine komt Vanhaezebrouck terug op de eerste weken waarin hij de international op verschillende posities gebruikte.

Dankzij polyvalentie ook Rode Duivel

"Leander zette ik achterin toen daar problemen waren omdat Spajic en ook Kara niet altijd inzetbaar waren. Ik begrijp dat hij in de media zelf verklaart een middenvelder te zijn, omdat hij er altijd al speelde, maar volgens mij is het juist dankzij zijn polyvalentie dat hij bij de Rode Duivels zit."

De Anderlecht-coach trekt een parallel met Thomas Meunier. "Meunier zei vroeger ook altijd dat hij een schaduwspits was en dat rechtsback zijn plaats niet was. Maar vraag het hem nu eens.'

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ België \\ Japan
 
 
 
Reacties.