Martinez krijgt fikse waarschuwing: "Met dit systeem gaat het niet lukken"

16 november 2017 08:16

De oefenwedstrijden tegen Mexico en Japan hebben meer vragen over de speelstijl van de Rode Duivels doen rijzen. Ook Kevin De Bruyne stelde zich vragen bij de tactiek van de Belgen.

Dat is niet ideaal, net voor de laatste rechte lijn naar het WK. Ook ex-bondscoach Aimé Antheunis reageert in Het Nieuwsblad. "Nu spelen de Belgen met enkele flanken. Carrasco of Chadli op links, Meunier op rechts. Fout, helemaal fout. Carrasco of Chadli kunnen dat niet. Dat zijn aanvallers."

"Die flankspelers moeten ook, en misschien wel in de eerste plaats, kunnen verdedigen. Zelfs Meunier, die zo veel lof heeft gekregen, vind ik een twijfelgeval op rechts. Die lof gaat uitsluitend over zijn aanvallende kwaliteiten, niet over zijn defensieve."

Je kan ze niet allemaal opstellen als je evenwicht wil -Aimé Antheunis

Al lijkt er na Meunier niemand klaar te staan. "Hij is een spits, hé. Als hij moet verdedigen, is er een probleem. Maar op rechts is er geen alternatief, dat geef ik toe. Op links zou ik met Vertonghen spelen. Jordan Lukaku is nog niet goed genoeg.”

Er moeten keuzes gemaakt worden. "Hazard en De Bruyne zijn boven elke twijfel verheven. Mertens benadert bij momenten hun niveau. Als het ten goede is van het blok dat de ploeg moet vormen, zal hij moeten wijken. Je moet aan de ploeg denken, niet aan namen. Carrasco, Chadli, Meunier, Mertens: allemaal goede spelers, maar je kan ze niet allemaal opstellen als je evenwicht wil.”

Sander De Graeve

België
 
 
Reacties.