Gemeente Anderlecht wacht niet af en komt met drie mogelijke toekomstscenario's Astridpark

16 november 2017 15:52

De gemeente Anderlecht leeft momenteel nog in onzekerheid betreffende de toekomstplannen van RSC Anderlecht. Het is nog onduidelijk of de landskampioen nu met Ghelamco in zee gaat betreffende het Eurostadion of het hun huidig stadion gaat uitbreiden. De gemeente reageert nu met drie mogelijke pistes

Het is reeds een kleine maand geleden dat Ghelamco een charmeoffensief inzette om Anderlecht te overtuigen om het Eurostadion in gebruik te nemen (dat kon u hier lezen op Voetbalkrant.com). De onderhandelingen waren een jaar geleden staakgezet omdat paars-wit vond dat de supportersbeleving te wensen overliet.

Sindsdien heeft Anderlecht nog altijd geen standpunt ingenomen en kijken ze voorlopig de kat uit de boom. Onzekerheid troef dus voor de gemeente Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad denken ze nu aan drie pistes voor het huidige stadion:

Anderlecht neemt Eurostadion in gebruik, naast elkaar gelegen bestemmingen

De stadionsite zal plaats bieden aan 16.000m² bestemd voor sport en vrije tijd, een middelbare school, 15.000m² aan woningen 900m& aan kantoren, handelszaken en een conferentiecentrum maar ook een atletiekpiste die uitsteekt over het geheel van de site

Anderlecht neemt Eurostadion in gebruik, boven elkaar gelegen bestemmingen

Het voetbalstadion wordt een locatie voor sport en vrije tijd (27.000m²) dat zich onder het woongedeelte (17.000m²) zal bevinden. Verder komt er een middelbare school en kantoren, handelszaken en een conferentiecentrul maar ook een atletiekpiste die uitsteekt over het geheel van de site.

Anderlecht blijft, uitbreiding van het stadion

De capaciteit van het stadion wordt opgetrokken tot 30.00 plaatsen en een parking van 1550 plaatsen wordt voorzien om tegemoet te komen aan de wensen van RSCA. Bovndien komen er twee omnisportzalen en terreinen bij.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.