Anderlecht ziet mogelijk 10 internationals vertrekken naar het WK en steekt daarmee deze Belgische topclub de loef af

16 november 2017 11:21

Slechts veertien Anderlecht-spelers waren gisteren present op de open training. Dit is een gevolg van de vele internationals in de kern van de landskampioen. Liefst 10 spelers maken een goede kans om volgend jaar mee te mogen naar het WK in Rusland.

De kandidaten voor België zijn Sels en Dendoncker, die gisteren al terug waren van hun interlandverplichtingen. Dendoncker is in principe een zekerheid voor het WK door zijn polyvalentie, ook Sels lijkt een basisplaats verworven te hebben onder Vanhaezebrouck en dat maakt dat zijn kansen groot zijn om ook mee te mogen.

Verder hebben we nog Kara met Senegal, Spajic en Obdradovic met Servië, Thelin met Zweden, Teodorczyk met Polen, Trezeguet met Egypte, Onyekuru met Nigeria en Harbaoui met Tunesië.

De FIFA voorziet net zoals vorig jaar een vergoeding voor de clubs per dag dat de internationals op het WK zijn. Op het WK in 2014 was dit 209 miljoen euro, maar volgend jaar wordt dit bedrag opgetrokken.

Gent op plaats twee

Gent is de eerste achtervolger van Anderlecht met 6 internationals: Simon (Nigeria), Kubo (Japan), Bronn (Tunesië), Avila (Panama), Kalinic (Kroatië) en Mitrovic (Servië). Wie weet komt daar ook nog Thomas Foket bij...

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.