"Geen clubtruitjes meer toegelaten bij interlands Rode Duivels"

16 november 2017 14:31

België-Japan werd opgeschrikt door enkele incidenten. Steven Defour en Yuya Kubo werden uitgefloten door enkele fans. De supportersfederatie 1895 wil ingrijpen en de supporters een charter laten ondertekenen waarin staat dat het dragen van clubkleuren verboden is.

Tijs Cools, de voorzitter van de supportersfederatie, deed op VTM Nieuws zijn betoog: "Vaak zien we supporters van de Rode Duivels met hun clubtruitjes in plaats van een Rode-Duiveloutfit. Dat zorgt voor heel wat discussies bij de supporters. Wij vragen aan de fans om bij interlands voortaan enkel kledij te dragen van de Rode Duivels en dus niet te provoceren."

Wij vragen aan de fans om bij interlands voortaan enkel kledij te dragen van de Rode Duivels en dus niet te provoceren - Tijs Cools

Charter

De supporters moeten dan wel meewerken door een charter te ondertekenen: "Op de volgende vergaderingen met fans, zullen we bekijken of we de supporters een charter kunnen laten ondertekenen waarin staat dat als ze naar de Rode Duivels komen kijken, de clubkleuren achterwege laten."

Clint Vens

België
 
 
Reacties.