Super League: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico, clash tussen Gent en Genk eindigt in scoreloos gelijkspel

17 november 2017 23:13

In de Super League stonden vanavond 2 mooie affiches op het programma op speeldag 9. De KRC Genk Ladies namen het op tegen de Gent Ladies. Maar alle ogen waren natuurlijk gericht op de clasico tussen Anderlecht en Standard.

Anderlecht is vooraf gedeeld koploper in de Super League met 16 punten uit 8 matchen. De KRC Genk Ladies zijn tweede met evenveel punten, maar een slechter doelsaldo. De Gent Ladies staan derde met 2 punten minder dan Anderlecht en één minder dan Genk. Standard Luik volgt al op 5 punten van leider Anderlecht en mocht absoluut niet verliezen om de kloof niet nog groter te maken.

Standard haalt uit, Gent en Genk ontgoochelen

De vrouwen uit Luik bleken uiteindelijk meer dan een maatje te klein voor de Brusselaars, het werd maar liefst 4-0 in het voordeel van paars-wit. In Genk tegen Genk, het duel tussen de nummers twee en drie, stond na negentig minuten nog steeds de brilscore op het bord. De Gentenaars moesten de laatste 10 minuten van de wedstrijd wel nog met een vrouw minder uitspelen na een rode kaart voor de pas ingevallen Van Mingeroet.

Door de overwinning van Anderlecht zetten ze Standard nu al op acht punten. Anderlecht komt alleen aan de leiding en heeft nu twee punten meer dan eerste achtervolger Genk. Gent blijft derde.

Kelderkraken

OH Leuven en Heist, de nummers 5 en 6, spelen op maandag het kelderduel in de Super League.

 
 
 
Reacties.