"Ik ben nooit gekraakt geweest door een of andere moeilijke periode in mijn carrière, maar die dag in 2009 was ik kapot"

21 november 2017 17:23

Ondertussen is het bijna negen jaar geleden dat François Sterchele niet meer in ons midden vertoeft. Het tragische auto-ongeluk van de voormalige aanvaller van Club Brugge doet Philippe Clement alles in perspectief plaatsen.

De Waasland-Beveren-coach was destijds ploegmaat van Sterchele bij Club Brugge en moet nog vaak aan hem terugdenken. "Laatst viel zijn naam nog in gesprek met de staf.

Ik kom nooit op de plek waar het ongeluk gebeurde, maar op een of andere manier duikt hij nog geregeld op in mijn gedachten", vertelt Clement in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik denk er onder meer aan als een speler te snel rijdt en er komt op de club een boete binnen of als ik de beelden van Club zie in de 23e minuut.

Ik ben in mijn carrière nooit met schrik op het veld gestapt en nooit gekraakt geweest door een of andere moeilijke periode, maar die dag in 2009 was ik werkelijk kapot", aldus Clement.

Maarten Cattaert

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.