Duits toptrainer houdt het voor bekeken in China, twee andere buitenlandse trainers gingen hem voor

01 december 2017 21:40

De voorbije jaren gingen heel wat spelers en trainer die actief waren in Europa hun heil (lees: geld) zoeken in China. Nu lijkt er stilaan een einde te komen aan die periode, althans wat de oefenmeesters betreft.

Naast Luis Felipe Scolari (Guangzhou Evergrande), Villas-Boas (Shanghai SIPG) verlaat nu ook Felix Magath de Chinese Super League. De Duitse coach en zijn club Shandong Luneng hebben in onderling overleg besloten de samenwerking stop te zetten.

de 64-jarige Magath werd halfweg het seizoen in 2016 aangesteld als nieuwe coach en kon de club verzekeren van het behoud. Dit seizoen eindigde de Duitsers op de 6e stek. Hij zal vervangen worden door ex-Chinees international en clubspeler Li Xiaopeng.

Magath won tussen 2004 en 2007 twee keer de Bundesliga en twee keer de Duitse beker met Bayern München. Ook in 2009 won hij de Duitse competitie, ditmaal met Wolfsburg.

Nadien trainde hij nog Schalke, nog eens Wolfsburg en het Engelse Fulham. Magath leek het voetbal definitief vaarwel te zeggen, maar na twee sabbatjaren ging hij toch weer aan de slag, bij Shandong Luneng in China dus.

Maarten Cattaert

Shandong Luneng
 
 
Reacties.