Australisch icoon neemt 'grote beslissing' met oog op het WK

06 december 2017 16:03

De Australische international Tim Cahill verlaat Melbourne City met onmiddellijke ingang. Dat maakte de club woensdag zelf bekend.

Cahill (vandaag 38 geworden) had eerder al zijn ongenoegen laten blijken over zijn weinige speelminuten bij Melbourne City en tegenover Fox Sports verklaarde de Australiër dat hij “grote beslissingen” zou moeten nemen om zijn kans op deelname aan het WK van volgend jaar te vergroten.

“Het zou een enorme eer zijn om mijn land te vertegenwoordigen in Rusland. Daarop zal ik me de komende maanden concentreren”, aldus Cahill die er voor de vierde keer wil bij zijn op een WK-eindronde.

In 2016 ging Cahill aan de slag bij Melbourne City. Het was de eerste keer voor de speler dat hij in in de hoogste divisie in eigen land ging spelen. Daarvoor speelde Cahill voor Everton (waar hij zijn hoogdagen beleefde), Millwall, New York Red Bulls en Sjanghai Shenhua.

Eerste Australiër ooit die scoort op een WK

Cahill is ondertussen ook uitgegroeid tot een echt icoon bij de Australische nationale ploeg. Voor de Socceroos maakte Cahill 50 doelpunten in 103 interlands en hij was de eerste Australiër ooit die op een WK wist te scoren.

Ian De Coster

Melbourne City
 
 
Reacties.