'Gheyssens voorlopig in poleposition met het enige serieuze bod op Anderlecht'

10 december 2017 23:04

Naast het aantrekken van de nodige wintertransfers staat er nog één belangrijk punt op de agenda van RSC Anderlecht: de verkoop van de club. Volgens het Franstalige 'L'Echo' ligt er momenteel één concreet voorstel op tafel.

Ghelamco-bouwheer Paul Gheysens zou volgens het Franstalige medium toch over de beste papieren beschikken om Anderlecht over te nemen. Hij is de enige die een serieus bod heeft gedaan van 75 miljoen euro. De interesse van de Oezbeekse Rus Alisher Usmanov zou al wat bekoeld zijn. De aankoop van Anderlecht is geen prioriteit voor hem.

Intern is Alexandre Van Damme de enige die vermogend genoeg is om het bod van Gheyssens te evenaren of overtreffen. Het is echter al een tijdje duidelijk dat de topman van Inbev niet geïnteresseerd is in een overname van Anderlecht. Hij bezit momenteel vijftien procent van de aandelen.

Zo lijkt Gheyssens een serieuze streep voor te hebben op zijn concurrenten. Het is echter maar nog de vraag of het effectief tot een deal komt want de grote man binnen Antwerp krijgt heel wat tegenkanting binnen de paarswitte bestuurskringen.

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi
 
 
Reacties.