STVV-coach De Roeck baalt na gemiste kans en deelt pluim uit aan één speler in het bijzonder: "Als je ziet hoe hij presteerde..."

11 december 2017 06:15

STVV mocht zondagavond al bij al tevreden zijn met een puntje. De Kanaries kwamen 0-1 achter en speelden een uur met tien. Dankzij een treffer van Teixeira al vroeg in de tweede helft sleepte de ploeg van Jonas De Roeck toch een punt uit de brand.

"Zulte Waregem was beter aan de partij begonnen", stak De Roeck van wal. "De 0-1 valt wel via een discutabele fase. En dan valt die rode kaart. Ik heb niet het gevoel dat die terecht was. De manier waarop we als ploeg gereageerd hebben, was goed. Een uur met tien tegen elf en zo goed als geen open kansen weggegeven."

In de tweede helft kwam STVV op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd had Vetokele zelfs de winning goal aan de voet. "We hebben de betere kansen gehad om te winnen na die rode kaart. Spijtig dat je de twee punten niet krijgt die je verdient. We moeten momenteel erg hard vechten voor de punten. Ik ben al bij al heel tevreden over de reactie van de spelers."

"We moeten momenteel erg hard vechten voor de punten"

Al bij al doen de Kanaries ook geen slechte zaak na het verlies van Standard op de Freethiel. "Standard verliest en Waasland-Beveren komt op gelijke hoogte. We lopen dus een puntje uit. Maar als we nog gescoord hadden, dan stonden we opnieuw vierde", baalde de STVV-coach.

Verdediger Teixeira scoorde een belangrijke goal, maar was ook de rots in de branding bij de thuisploeg. "In het begin van de week kon hij niet trainen en mocht hij geen duels aangaan. Ik denk wel niet dat hij dat erg vond", grapte De Roeck. "Maar als je dan ziet hoe hij vandaag presteerde... Daar kan je verder op bouwen."

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.