Poëtische Ciman richt knappe brief aan Montréal: "Dit is geen 'vaarwel', het is een simpele 'tot ziens'... Ik kom nog terug!"

14 december 2017 21:33

Heel gebruikelijk in de Verenigde Staten, maar controverse in ons Belgenlandje. Laurent Ciman werd zonder eigen inzeg geruild van Montréal Impact naar nieuwe club Los Angeles FC. Donderdag nam hij definitief afscheid.

"In voetbal gaat het snel, té snel", begint Laurent Ciman in een bericht aan zijn volgers. "Je gaat 's avonds slapen in Montréal en de volgende ochtend word je wakker in Los Angeles. Waarom niet? Deze week heeft het lot me naar Californië gebracht. Om er een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te schrijven."

Ik zal nog terugkeren - Laurent Ciman

Ciman blijft toch met een beetje spijt achter. "Ik verlaat Montréal zonder afscheid te hebben kunnen nemen. Ik had jullie zo graag bedankt en verteld hoe trots ik was om jullie kleuren te dragen en te verdedigen."

Verliefd op Montréal

"Twee jaar geleden ben ik op een winteravond in Canada - excuseer, in Québec - aangekomen. Ik heb Montréal leren kennen als een prachtige stad. Ik ben verliefd geworden op de straten, op de geur, op de inwoners en de geschiedenis."

En met deze woorden sluit Ciman af: "Dit is geen 'vaarwel'. Het is een simpele 'tot ziens'. Want vergeet niet dat het snel kan gaan in voetbal... Ik kom nog terug!"

België \\ Montreal Impact
 
 
 
Reacties.