OH Leuven laat Lierse achter met 0 op 6 en gooit strijd om 2de periodetitel in 1B helemaal open

15 december 2017 22:23

Vrijdagavond stond er de topper tussen OH Leuven en Lierse op het programma. De thuisploeg moest de 3 punten thuis zien te houden, indien het in de running wou blijven voor de 2de periodetitel. Na een aangename pot voetbal wonnen de Leuvenaars verdiend met 2-1 en bezorgen Lierse hiermee een 0 op 6.

Er stond veel druk op deze topper in 1B. Wou OH Leuven aanspraak blijven maken op de 2de periodetitel, dan moest er gewonnen worden tegen huidige leider Lierse. De kloof tussen beide teams bedroeg immers 6 punten. Bij de uitploeg overigens geen Frédéric Frans te bespeuren, hij is 3 tot 4 weken out.

Aangename eerste helft met sterk OHL

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Lierse. Buysens werd bediend in de zestien, maar hij besloot nipt naast. Het antwoord van OH Leuven liet niet lang op zich wachten. Na tien minuten spelen bracht Storm de bal voor doel en het was Casagolda die de 1-0 tegen de touwen kopte.

De partij ging goed op en neer en Aguemon kreeg een grote kans op de 2-0, echter besloot hij op keeper Rakovsky. Dit was slechts uitstel van executie, want rond het halfuur bleef een hoekschop van Aguemon in de zestien hangen en het was Persoons die er als de kippen bij was om de 2-0 binnen te duwen. Daarna controleerde Leuven tot aan de rust.

Leuven controleert in 2de helft, onmachtig Lierse

De tweede helft begon op dezelfde manier als de eerste met weer een grote kans voor Lierse. Yagan mocht alleen op doelman Gillekens afgaan die uit zijn doel was gekomen, maar de lob van de spits belandde op het dak van het doel. Daarna volgde meteen weer een reactie van OHL met Storm die knap zijn tegenstrever omzeilde en voorzette op Casagolda die net onder de bal doorging.

Vlak voor tijd wist Bourdin nog de 2-1 te maken, deze kwam echter te laat. De 3 punten blijven dus in Leuven en hiermee is de titelstrijd in 1B weer helemaal open. Lierse blijft met een 0 op 6 achter.

Ian De Coster

2e klasse \\ Lierse SK \\ OH Leuven
 
 
Reacties.