AA Gent houdt Standard op afstand, Laforge eist hoofdrol op met 8 (!) gele kaarten en een afgekeurde goal

16 december 2017 19:52

De kloof tussen AA Gent en Standard blijft ook na speeldag 19 4 punten. De prelude richting de kraker van morgen leverde geen spektakel op.

Na de officieuze aftrap met Rode Duivel Axel Witsel, nog steeds enorm geliefd in 'zijn' Luik, namen de bezoekers de beste start. Yuyi Kubo, de Sushi Bomber, stuurde het leer prima tot bij voormalig sushibezorger Dylan Bronn. Waren de rollen omgekeerd, hing de 0-1 wellicht tegen de touwen. De Tunesiër schoot over de kooi van Guillermo Ochoa.

De reactie van Rouches liet niet lang op zich wachten. Een corner van Razvan Marin belandde voor de voeten van Renaud Emond. De Ardennees besloot te zwak op Lovre Kalinic te grazen te nemen.

Eén grote kans

Gent voetbalde goed in de eerste periode met enkele gevaarlijke ingestudeerde nummertjes. Toch dwong de thuisploeg de grootste mogelijkheid af. Dieumerci Ndongala legde het leer op de knikker van Orlando Sa. De Portugees kopte te centraal, waardoor Kalinic kon uitpakken met een ultieme reflex.

In het laatste kwartier eiste voornamelijk Nicolas Laforge de hoofdrol op. De scheidsrechter haalde vier keer zijn geel karton boven, nadat hij vroeg in de match al Collins Fai op gelijkaardige wijze bestrafte.

Standard moest na de pauze uit een ander vaatje tappen om Gent te verontrusten. Paul-José Mpoku bediende al snel Emond. De aanvaller kreeg een zee van ruimte om te trappen, maar besloot de bal nog af te leggen.

Ook de geelhemden staken hun neus aan het venster. Kubo en Moses Simon kwamen net te laat bij een venijnige voorzet van Samuel Kalu. Het niveau zakte zienderogen, en dus greep gelegenheids-T1 Rui Mota in door Mpoku naar de kant te halen. De gefrustreerde winger trapte de graszoden uit de grond.

0-1 afgekeurd, maar waarom?

In het laatste kwart kregen we toch nog spanning. Kalinic hield met zijn derde redding Konstantinos Laifis van een doelpunt. Aan de overzijde keurde Laforge, die in totaal 8 keer geel trok, de 0-1 van Samuel Gigot om onduidelijke redenen af.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.