Cercle Brugge zit Lierse op de hielen na (letterlijk) felbevochten overwinning

16 december 2017 22:27

Westerlo-Cercle Brugge werd een wedstrijd die veel stil lag door heel wat overtredingen, maar uiteindelijk trok Cercle Brugge toch aan het langste eind. En daarmee komen ze op één punt van leider Lierse.

Het was de thuisploeg die al na drie minuten op voorsprong kwam via Osaguona. Maar na vijf minuten was die goal al uitgewist. Mercier kon van dichtbij niet meer missen. En een minuut later stond Cercle op voorsprong. Tormin sneed naar binnen en kreeg de bal voorbij Van Hout.

De kansen bleven daarna uit, maar de duels werden steeds steviger. Cercle-speler Imorou moest na een klein halfuur al naar de kant en er waren er nog een paar die aan een blessure ontsnapten.

En dat werd ook het spelbeeld van de tweede helft. Cercle prikte wel nog een keer via Cardona. Bob Peeters schreeuwde zijn mannen vooruit en even voor het ingaan van de extra tijd zorgde Annys met een knap afstandsschot voor de 2-3. Maar verder kwamen ze niet meer.