? Net geen Sportman van het Jaar, maar wel opnieuw geniaal: "Beste van de Premier League" en "Ik viel van mijn stoel"

17 december 2017 15:50

Manchester City blijft onder impulsen van Kevin De Bruyne gewoon doorstomen in de Premier League. En dus is iedereen helemaal onder de indruk van de Belgische middenvelder. Die laat dan ook waanzinnige dingen zien.

Damien Comolli - gewezen sportief directeur van Liverpool - was bij SFR Sport zwaar onder de indruk: "De kracht waarmee hij trapt ... Zelfs als je goed verdedigt, dan nog is het moeiljk om hem tegen te houden. Zo snel gaat het."

"En toch zien we hem ook ballen recupereren op het einde van een match met een ruime voorsprong. Hij is de beste speler van de Premier League. Het is echt zeldzaam om iemand zo te zien domineren op fysiek, tactisch en technisch gebied zoals hem. Ik viel van mijn stoel."

Masterclass

Ook de Engelse kranten waren meer dan onder de indruk van KDB: "Hij is de beste", "Het was een nieuwe masterclass", ... De commentaren waren meer dan lovend. Toch werd De Bruyne (nog) geen Sportman van het Jaar in ons land, want hij moest David Goffin en Greg Van Avermaet laten voorgaan.

Met Eden Hazard (6e) en Dries Mertens (7e) stonden nog twee Belgische voetballers in de top-10 van de Sportman van het Jaar.

Aernout Van Lindt

Premier League \\ Tottenham \\ Manchester City
 
 
Reacties.