Galaxy botst op veel te hoge Steenberg

19 december 2017 20:03

Galaxy Oordegem had zin om ook tegen Steenberg met een stunt uit te pakken. Maar dat zou niet lukken, door een uitgekookte strategie van de tegenpartij.

Galaxy Oordegem had na een 7 op 9 in de competitie én een gewonnen veldwedstrijd tussendoor een mooie reeks neergezet. Na een uitgestelde wedstrijd vanwege het gure winterweer half december, restte nog één treffen.

FC Steenberg - de 'thuisploeg' van Erpe-Mere - was de tegenstander van dienst. Die doen het dit seizoen goed in de competitie en spelen mee met de topploegen. Al wilde Galaxy daar niet al te ongerust door worden, het bleek al snel moeilijk te gaan worden.

Gelukkig was er geen Johan Boskamp in de zaal, want de eerste helft was niet echt om aan te pleuren. Steenberg dribbelde zich gek en teerde op individuele klasse, Galaxy liep achter de bal en verkwistte daarbij al te veel energie met het oog op het verdere gevolg van de wedstrijd.

Los Galacticos kwamen op voorsprong tegen de gang van het spel in, maar zag die voorsprong snel smelten als sneeuw voor de zon. Een lepe voorzet zorgde voor de gelijkmaker, een individuele flits voorbij onze laatste man voor de achterstand.

2018, een Galaxiaans jaar?

Aernoutovic kon de ruststand nog op 2-2 brengen met een rebound, maar in de tweede helft ging de Nautilus enorm veel mijlen onder zee en zonk alles weg op de bodem van de Atlantische Oceaan. Niets lukte nog, Steenberg profiteerde door snel tot 4-2 uit te lopen. Alles op alles zetten was het idee daarna, maar veel kansen werden niet bij elkaar gespeeld. Op de counter werd het nog 6-2.

Te slordig, te vermoeid, slechte communicatie? Elke kampioenenploeg heeft in ieder geval al eens een mindere dag. Gelukkig worden de play-offs pas in 2018 gespeeld. Dan mogen de fans een nog snediger Galaxy verwachten, want op en naast de bank werden goede voornemens gemaakt om fysiek (nog) scherper voor de dag te komen.