Depoitre beleefde geen al te beste periode bij Porto: "Kon daar moeilijk mee om"

20 december 2017 14:49

Depoitre is bij het Engelse Huddersfield Town stilaan naar zijn beste niveau aan het toegroeien na een mislukte passage bij FC Porto. De Belg komt in Sport/Voetbalmagazine nog eens terug op zijn periode bij de Portugese topclub.

"Ik denk dat ik daar toch had kunnen slagen, maar het is niet in mijn voordeel uitgedraaid", begint Depoitre. "Als een ploeg jou komt halen, is het toch omdat ze een kans ziet dat jij een verbetering bent voor dat elftal."

Weinig vertrouwen

Onze landgenoot had het van bij het begin lastig bij Porto: "Ik verloor al zeer snel het vertrouwen van de trainer én voelde mezelf ook niet goed op het veld."

Ik voelde mezelf niet goed op het veld

"Ik kreeg uit alle hoeken kritiek en kon daar moeilijk mee om. Voor de eerste keer in mijn carrière was ik ook maar een invaller. Dat is een ondankbare rol die veel mentale kracht vraagt", vertelt de spits.

Vicieuze cirkel

De situatie waarin Depoitre verkeerde had ook een weerslag op zijn strijdlust. "Uiteindelijk kwam ik in een vicieuze cirkel terecht en naarmate de weken verstrijken, verlies je steeds meer hoop."

"Op het einde had ik nog zo weinig zelfvertrouwen dat ik opgelucht was met een plaats op de bank. Ik wist dat ik op het veld toch niet meer in staat was om te tonen wat ik kon", aldus onze landgenoot.

Ian De Coster

Premier League \\ FC Porto \\ Huddersfield Town
 
 
Reacties.