? Indruk maken op het Sportgala: "Wie je bent of wat er wordt gezegd, je moet altijd blijven dromen en blijven geloven in wat je vanbinnen voelt"

20 december 2017 15:27

Op het sportgala in Nederland pakten de Oranje Leeuwinnen opnieuw een aantal prijzen. Maar vooral de speech van de winnaressen was erg inspirerend.

Om te beginnen: Lieke Martens werd Zappsporter van het jaar, een prijs die wordt uitgereikt door kinderen. Dat maakt ook meteen duidelijk dat Martens (en met haar de Oranje Leeuwinnen allemaal) de jeugd inspireren - wars van wat de gevestigde waarden over vrouwenvoetbal denken.

Wie je bent of wat je doet ...

Sarina Wiegman moest Jac Orie laten voorbijgaan als coach van het jaar, maar de Oranje Leeuwinnen werden wel Ploeg van het Jaar. Een mooie prijs na het EK-goud in eigen land afgelopen zomer met een winst in de finale op Denemarken.

Sherida Spitse en Mandy van den Berg - de twee aanvoerders tijdens het EK - namen daarna nog het woord. Vooral VDB maakte enorme indruk met haar winnaarsspeech. Dat zijn ze op het Sportgala duidelijk ook niet meteen gewoon:

Aernout Van Lindt

Nederland
 
 
Reacties.