Bijltjesdag bij Ajax: Dennis Bergkamp & co vliegen buiten na bekeruitschakeling, ook ex-doelman Lierse sneuvelt in Zuid-Afrika

21 december 2017 16:06

Ajax ging er in de Beker van Nederland uit tegen Twente na strafschoppen en dat was niet naar de zin van het bestuur van de Amsterdammers. De trainersstaf is ondertussen gevlogen.

"Ajax heeft Marcel Keizer (hoofdtrainer), Hennie Spijkerman (assistent-trainer) en Dennis Bergkamp (individueel trainer en tevens lid van het technisch hart) op non-actief gesteld. De clubleiding gaat met hen in gesprek over het beëindigen van hun contracten", klinkt het in een persbericht van de Ajacieden.

"De clubleiding heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de ambities van Ajax met hen worden gerealiseerd. De tegenvallende sportieve resultaten vormen mede de aanleiding voor dit besluit. Met Dennis Bergkamp bestaat daarnaast verschil van inzicht over het te voeren technische beleid."

Menzo

Ajax ligt uit de Nederlandse Beker en werd ook Europees uitgeschakeld. In de competitie staan ze voorlopig wel tweede in de stand op vijf punten van leider PSV.

Opmerkelijk: ook bij Ajax Cape Town is er een coachwissel. Stanley Menzo heeft daar de eer aan zichzelf gehouden.

1e klasse B \\ Ajax \\ FC Twente \\ Lierse SK \\ Ajax Cape Town
 
 
 
Reacties.