Gaat JPL-sensatie Mbemba achterna richting Engeland? "Als hij nu al tot de beste verdedigers van België behoort..."

21 december 2017 09:10

Verschillende Congolezen maakten al naam in de Jupiler Pro League. Denk maar aan Dieumerci Mbokani en Chancel Mbemba. Christian Luyindama, verdediger bij Standard, is dit seizoen de volgende ontdekking in het rijtje.

Luyindama streek in het tweede deel van vorig seizoen op huurbasis neer bij de Rouches. Na een sterke passage in play-off 2, versierde de achterhoedespeler een driejarig contract. Waar de ontwikkeling van de 23-jarige Luyindama stopt, weet niemand. "Maar vergelijk hem niet met Chancel Mbemba", stelt Florent Ibenga, bondscoach van DR Congo, in La Dernière Heure.

Ander type

"Chancel is kleiner en sneller, en ik gebruik hem eerder als middenvelder. Of Christian dezelfde weg kan bewandelen als Chancel? Natuurlijk, maar daarom hoeven ze niet dezelfde stijl te hebben. Zonder hem te kopiëren zal Luyindama in de voetsporen treden van zijn landgenoot Mbemba.

"Als hij nu al tot de beste verdedigers van België behoort, dan kan hij met zijn status zeker een plaats in Engeland opeisen. Dat wensen we hem toe", besluit Ibenga.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Standard \\ Newcastle United
 
 
Reacties.