Heeft Dimata wel de goeie keuze gemaakt? 'Belofte van het Jaar' mist speelgelegenheid

21 december 2017 11:17

Dimata vertrok uit België met de titel Belofte van het Jaar op zak na zijn indrukwekkende prestaties bij KV Oostende, maar bij Wolfsburg liep het nog niet van een leien dakje.

Wat vaststond vorig seizoen was dat Oostende Dimata onmogelijk zou kunnen houden. De 19-jarige was dé revelatie van de competitie en scoorde veertien doelpunten in 34 wedstrijden. 9,5 miljoen euro uit Duitsland was ook voor Marc Coucke te hoog om te weigeren en Dimata trok naar Wolfsburg.

Daar begon het aanvankelijk nog goed voor de jonge aanvaller. Hij mocht de eerste vier wedstrijden in de basis starten, maar jammer genoeg werd de 4/12 coach Andries Joncker teveel. Sindsdien stond Dimata maar één keer in de basis, op 22 oktober tegen Hoffenheim.

Ook de komst van Divock Origi hielp hem niet. Maar gisteren tegen Nürnberg kon hij zich eindelijk nog eens tonen. Hij deed het goed en toonde zich in de 113 minuten die hij mocht spelen in de felbevochten bekermatch. Misschien is hij opnieuw gelanceerd, anders dringt een uitleenbeurt zich misschien op.

Sander De Graeve

VfL Wolfsburg
 
 
Reacties.