? De meest memorabele Clasico's van deze eeuw

22 december 2017 23:16

Zaterdag is het eindelijk zover: de absolute kraker tussen Real Madrid en Barcelona. Wij zochten voor u de meest memorabele Clasico's van deze eeuw nog eens op.

April 2017: Real Madrid - Barcelona 2-3

Wat een einde kende deze wedstrijd! James Rodriguez leek Real Madrid op weg gezet te hebben naar een punt door de 2-2 vijf minuten voor het einde te maken, maar Lionel Messi trapte in absolute blessuretijd Barcelona toch nog naar de overwinning.

De Argentijn ging daarop met zijn truitje in zijn handen voor het thuispubliek en zorgde zo voor een iconisch moment.

Maart 2014: Real Madrid - Barcelona 3-4

Ook hier was Messi weer de grote man. De thuisploeg leek lange tijd op weg naar de overwinning na doelpunten van Benzema (2x) en Ronaldo, maar alles veranderde toen Sergio Ramos met rood van het veld werd gestuurd. Messi zorgde met een hattrick dat de zege alsnog naar Barcelona ging.

November 2010: Barcelona - Real Madrid 5-0

Deze wedstrijd werd een pijnlijke afgang voor de Koninklijke. Real kreeg voetballes van Barcelona en werd met forfaitcijfers terug naar huis gestuurd.

Mei 2009: Real Madrid - Barcelona 2-6

Higuain had Real eerst nog op voorsprong gebracht; maar daarna gingen de mannen van Pep Guardiola makkelijk op en over de Koninklijke. Door deze overwinning vergrootte Barça haar voorsprong toen tot zeven punten, wat hen op weg zette naar de titel.

Mei 2008: Real Madrid - Barcelona 4-1

Real Madrid was al kampioen waardoor Barcelona een erehaag moest vormen. Xavi omschreef het als één van de pijnlijkste momenten uit zijn leven. De Koninklijke strooiden nog wat meer zout in de wonde door ook nog eens met 4-1 te winnen.

Maart 2007: Barcelona - Real Madrid 3-3

Dit was de eerste Clasico voor Messi en de Argentijn maakte meteen een hattrick. Van een binnenkomer gesproken...

November 2005: Real Madrid - Barcelona 0-3

Ronaldinho maakte toen zoveel indruk dat hij zelfs op een staande ovatie van Bernabeu werd getrakteerd.

November 2002: Barcelona - Real Madrid 0-0

Luis Figo maakte de zeer gevoelige overstap van Barcelona naar Real Madrid. De Portugees werd bij elke baltoets uitgefloten door het Catalaanse publiek en kreeg allerlei voorwerpen naar zich toegesmeten, waaronder een varkenskop.