18-jarige debutant wint heel Anderlecht voor zich: winnend doelpunt, sterke prestatie en tranen (en dat was het zo wat)

22 december 2017 22:25

U zou misschien kunnen zeggen dat we meer op de match moeten focussen dan op dat ene moment van Francis Amuzu. Dat zou u kunnen zeggen als u de match niet gezien hebt. Want voor de rest viel er niks te vertellen, behalve nog dat Onyekuru geblesseerd uitviel.

'Time to shake things up', moet Hein Vanhaezebrouck gedacht hebben. Ok, Stanciu, Chipciu, Bruno en Kara waren onbeschikbaar. Maar als je je kapitein op de bank zet ten voordele van een beloftenspeler die zijn debuut maakte, dan geef je toch een duidelijk signaal. Er stonden er zelfs twee aan de aftrap die hun eerste match in eerste klasse vierden: Sambi Lokonga en Francis Amuzu.

Geen sfeer, geen bezieling

Op de bank: Obradovic, Sa, Beric, Hanni, Harbaoui... Sfeergroep Mauves Army boycotte ook de eerste helft en dat zorgde ervoor dat het Constant Vanden Stock-stadion nog stiller was dan gewoonlijk. Een match zonder sfeer, naast en op het veld. Want zelfs na de pandoering in Brugge zat er nog niet veel bezieling in het elftal.

Teo, daar hebben ze werk mee in de winterstop hoor...

Of kunnen ze gewoon echt niet beter? Jongens die de ploeg op sleeptouw zouden moeten nemen, sloften erbij alsof ze nog steeds denken dat ze dat klusje wel eens vlug-vlug zouden klaren. Beloften op het veld, geen sfeer en geen kansen, het doet al snel denken aan de eerste oefenmatch van het seizoen van een eersteprovincialer...

L'Amuz(u)e gueule

Maar we zijn dus eind december en Anderlecht slaagt er dus nog steeds niet in om een deftige kans bij elkaar te spelen tegen de rode lantaarn. Tot de 25ste minuut Trebel de bal tot bij... Amuzu kreeg. En de 18-jarige jongeling maakte het zowaar bijzonder cool af. De tranen stroomden over zijn wangen. Eén van de mooiste momenten die de fans dit seizoen te zien kregen in het Astridpark (of sommigen dan toch).

En ook deze debutant deed het niet slecht. Lokonga draaide probleemloos mee op het middenveld.

Want van Teodorczyk moest het andermaal niet komen. De Pool raakte één bal goed, een voorzet dan nog. Op het niveau van Eupen, dat echt wel heel zwak was. Dat Anderlecht er geen tempoversnelling op na hield die hen een tweede keer in de problemen bracht, is op z'n minst zorgwekkend te noemen.

Die beloften van Anderlecht moeten toch minstens gedacht hebben dat er in hun matchen meer beweging zit vooraan dan in de eerste ploeg. Als er daarvan één durft zeggen dat het tempo hoger lag, liegt hij gewoon. Het was bij momenten gewoon slaapverwekkend. Eupen kon niet en Anderlecht wou (of kon ook) niet. De processie van Echternach ging nog sneller vooruit.

Onyekuru zwaar geblesseerd?

In de slotfase viel Onyekuru nog geblesseerd uit en we vrezen voor de Nigeriaan dat het erg is. Hij greep naar zijn knie en moest met de draagberrie van het veld.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.