Vanden Stock waarschuwt Coucke: "Ik denk dat hij het verschil nu al ziet"

22 december 2017 18:50

Roger Vanden Stock probeerde de emoties onder controle te houden. De gevoelsmens slaagde daar grotendeels in toen hij Marc Coucke voorstelde als nieuwe voorzitter, die binnen drie maanden zijn intrede doet. Hij denkt/hoopt de club in goede handen achter te laten.

Die emoties waren maar normaal, de familie Vanden Stock regeerde 46 jaar over Anderlecht. "Ik wil iedereen bedanken die een voorstel heeft gedaan om de club over te nemen en de manier waarop we dit konden afronden", aldus Vanden Stock. "Ik wil Marc Coucke in het bijzonder bedanken. Ik denk dat we de goeie keuze maakten, maar dat zal hij - zoals hij zelf al zei - moeten bewijzen."

Grote druk dus bij Coucke, die niet het hoogste bod deed, maar wel het beste plan kon voorleggen. "Ik denk dat de visie van Coucke heel goed past bij die van Anderlecht. Maar Anderlecht is iets anders dan KV Oostende. Ik denk dat hij dat nu ook goed ziet", zei Vanden Stock, wijzend naar de honderd journalisten in de zaal. "Dit is de meest gemediatiseerde club van het land."

"Er zijn overal camera's, veel meer aandacht. En ook veel meer kritiek. Het is opbouwende kritiek, maar die doet soms toch pijn. Daar moet je aan wennen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.