? Nainggolan en AS Roma krijgen tik in Italiaanse titelstrijd, Juventus blijft in nek van Napoli hijgen

23 december 2017 22:57

AS Roma is de verliezer van de de achttiende speeldag in de Serie A. De ploeg van Radja Nainggolan ging met 1-0 de boot in op het veld van Juventus en moet zo de rol lossen in de top van het klassement. Uitblinker bij uittredende landskampioen was Medhi Benatia.

De 30-jarige Marokkaanse verdediger trof al in de achttiende minuut raak (zie video hieronder) en dat volstond meteen ook voor drie gouden punten. Al miste invaller Patrik Schick in het slot wel nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker. 'De Oude Dame' blijft door de krappe zege tegen de 'Giallorossi' in het spoor van leider Napoli, dat eerder vandaag niet zonder moeite won van het Sampdoria van Dennis Praet: 3-2.

De Napolitaanse ploeg van Dries Mertens telt nu 45 punten, Juventus heeft er 44. Nummer drie Inter verloor verrassend op het veld van Sassuolo (1-0) en blijft steken op 40 punten. Het AS Roma van 'Il Ninja' Nainggolan is vierde met 38 stuks. De energieke Rode Duivel en aanjager met de geweldige traptechniek speelde tegen Juventus 90 minuten.

Glenn Bogaert

Serie A \\ Juventus \\ AS Roma
 
 
Reacties.