19-jarige Gent-huurling startte als een komeet en ging niet meer uit de ploeg: "Dat was niet normaal"

25 december 2017 17:48

AA Gent leende Elton Kabangu (19) in de zomer uit naar de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Met twee goals in zijn competitieopener was de flankaanvaller meteen vertrokken, nadien ging hij niet meer uit de ploeg.

"Die start was niet normaal", vertelt Kabangu met een grote smile aan Voetbalkrant.com. "Zo'n begin is leuk, al gaan de mensen dan natuurlijk veel van jou verwachten. Dat maakte het vervolg er niet makkelijker op."

Kabangu maakte in 2017 kennis met het profbestaan. "Tijdens de voorbereiding met AA Gent speelde ik in grotere stadions dan ik gewend was. In de Ghelamco Arena, op het Kiel, ... Ook hier moet ik wekelijks presteren. Ik krijg het vertrouwen van de coach. Hij praat veel met mij, reden tot klagen heb ik niet."

"Toen ik hoorde dat ik terug naar de beloften moest, koos ik voor deze tussenstap

Vanhaezebrouck gaf Kabangu volop zijn kans in de seizoensopbouw (waarover de komende dagen meer). Toch leenden de Buffalo's de winger uiteindelijk uit. "Toen ik hoorde dat ik terug naar de beloften moest afzakken, heb ik voor deze tussenstap gekozen. Manager Michel Louwagie kent deze club goed. De deal was snel gefixt."

"Ik vond het persoonlijk een goede challenge om hier een jaar naartoe te komen. Aanvankelijk hoopte ik af en toe mijn kans te krijgen, maar tot nog toe speelde ik nagenoeg alles. Hopelijk kan ik mij volgend seizoen opnieuw bewijzen bij Gent. Maar dan zal ik bij Eindhoven nog veel goals en assists moeten afleveren."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Eindhoven \\ KAA Gent \\ Beerschot
 
 
Reacties.