Man City-middenvelder stelt zich terug beschikbaar voor nationale ploeg: "Hij wil nog een prijs winnen"

26 december 2017 20:06

Yaya Touré kan weer opgeroepen worden voor Ivoorkust. Dat maakte zijn zaakwerknemer zelf bekend op Twitter. De 34-jarige middenvelder komt zo terug op zijn beslissing in september vorig jaar om er de brui aan te geven.

Touré maakte toen (na exact 100 officiële interlands) bekend dat hij stopt als international. De Ivoriaan deed met zijn land mee aan de WK’s van 2006, 2010 en 2014 en leidde zijn land in 2015 als aanvoerder naar de Afrikaanse titel. Touré werd zelf vier keer uitgeroepen tot beste voetballer van Afrika (in 2011, 2012, 2013 en 2014).

Marc Wilmots -tot november nog bondscoach van Ivoorkust- probeerde hem in september tevergeefs nog te overtuigen om terug te keren. Nu is de ex-speler van onder andere Beveren en Barcelona uit eigen initiatief teruggekeerd. Niet zonder ambitie zo blijkt, want volgens zijn manager Dimitrij Seluk wil hij nog een prijs pakken met Ivoorkust. In clubverband kent Touré een mindere periode. Momenteel past hij niet meer in de plannen van Pep Guardiola bij de ploeg van Kevin De Bruyne.

Clint Vens

Premier League \\ Manchester City \\ Newcastle United
 
 
Reacties.