? Dé momenten van 2017 volgens onze redactie: Comeback van de eeuw, metafoor van Neymar en persoonlijk debuut

27 december 2017 16:00

2017 was alweer een voetbaljaar om in te kaderen. Eentje met memorabele hoogtepunten, onvergetelijke prestaties en emotionele taferelen. Elke redacteur van Voetbalkrant kiest daarom zijn drie persoonlijke en meest beklijvende voetbalmomenten van het voorbije jaar. Vandaag: Yannick Lambrecht.

1. De match van het jaar: Barcelona - PSG

Van sommige matchen ben ik zeker dat ik er op mijn oude dag nog aan zal terugdenken: de kampioenenmatch van Manchester City in 2012, Brazilië-Duitsland op het WK in 2014,... En Barcelona-PSG in 2017.

De Parijzenaars waanden zich al in de kwartfinale van de Champions League na de 4-0 van de heenmatch. Maar de spanning hing in Camp Nou. De emotionele rollercoaster die zich daar afspeelde was zelfs voor televisie te genieten.

De orkestleider van die bewuste woensdagavond was Neymar, maar dat was niet mijn hoogtepunt. Wel de beslissende goal van Sergi Roberto, de man waarvan je het nog het minste verwacht. Dat voetje was simpelweg een ingeving van hierboven.

2. Neymar voor 222 miljoen euro

Op 3 augustus was de duurste transfer aller tijden officieel: Neymar wordt een Parijzenaar voor 222 miljoen euro. Zoals velen dacht ik dat het om een zoveelste gerucht ging dat nooit zou uitkomen. Maar nog meer dan de speler zelf, gaat het mij om de achterliggende betekenis.

De hyperinflatie van de transfermarkt. De bevestiging dat ‘Financial Fair Play’ absoluut geen betekenis heeft en dat je met genoeg geld quasi overal geraakt. Vanaf die dag zouden transfers nooit meer hetzelfde zijn.

3. Eerste live-verslag

Lokeren-Charleroi (1-1) draagt een speciale betekenis voor mij en waarschijnlijk niemand anders. Het was namelijk de eerste competitiewedstrijd waar ik het live-verslag zou doen. Een moment waar ik al zolang naar uitkeek.

Aan de match zelf was niets speciaal, maar de hele beleving... Op de perstribune van Daknam zitten, de tijdsdruk, de interviews achteraf. Nooit vergeet ik het nog. En te denken dat ik dit nu elke week mag doen. Dit lijkt me dan ook de ideale gelegenheid om de andere journalisten en lezers van Voetbalkrant van harte te bedanken. Want zonder jullie zou het niet waar zijn!

Eervolle vermeldingen:

  • De intrede van de videoref
  • Radja Nainggolan valt naast de nationale selectie
  • De eerbetonen voor Appie Nouri
  • Gianluigi Buffon kondigt zijn pensioen aan
  • Supporter Luc Bosmans wordt lijnrechter in bekermatch Mechelen-Genk

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Sporting Lokeren \\ PSG \\ Barcelona
 
 
Reacties.