Brugse huurlingen over het grootste talent waar ze mee samenspeelden: Onbekende naam en jeugdproduct van Anderlecht

27 december 2017 12:04

Bij FC Eindhoven spelen met Jellert van Landschoot (20) en Dennis van Vaerenbergh (19) dit seizoen twee Brugse huurlingen. Elke dag tussen kerst en nieuwjaar leggen we de twee talenten van blauw-zwart een aparte vraag voor. Vandaag: Wie is het grootste talent waar je tot nog toe mee samenspeelde?

"Het grootste talent? Dat is voor mij Dylan Damraoui", verrast Van Vaerenberg. De 20-jarige aanvallende middenvelder ruilde Club Brugge in de winter van 2016 in voor het Amerikaanse Timbers. Sinds vorige zomer voetbalt de voormalige Jonge Duivel voor het Israëlische Hapoel Acre.

"Toen ik met hem samenspeelde, was dat echt wel het grootste talent", vervolgt Van Vaerenberg. "Die kon echt alles: dribbelen, afwerken... Noem maar op."

Dylan Damraoui kon alles: dribbelen, afwerken, ...

Van Landschoot kiest dan weer voor een bekendere naam. "Ik ben veel goeie spelers tegenkomen, maar Orel Mangala vind ik wel een hele goeie. Ik speelde al samen met hem bij de nationale ploeg. Hij is een jaar jonger dan ik en speelt eveneens op het middenveld."

De 19-jarige Mangala trok in de zomer van 2016 op huurbasis van Anderlecht naar Borussia Dortmund. Enkele maanden geleden verliet de youngster paars-wit definitief voor VfB Stuttgart.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Eindhoven \\ KAA Gent \\ Borussia Dortmund \\ VFB Stuttgart \\ België \\ Portland Timbers
 
 
 
Reacties.