Moeten we Vincent Kompany wel meenemen naar het WK? Analisten maken het duidelijk

27 december 2017 17:20

Vincent Kompany fit? Een beest. Maar wanneer is Vincent Kompany nog fit? Dat is dé vraag van 2017 én vooral die voor 2018. Want op het WK hebben we hem nodig. Maar kunnen we dan van zijn diensten gebruik maken?

"Hij kwam onlangs terug en hij hield het simpel. Hij bouwt goed op en dan is hij wel degelijk een meerwaarde", aldus Herman Brusselmans in Stadion. "Maar hij is al zoveel geblesseerd geweest, dus dan kan het nog eens gebeuren. Hij wordt ook wat ouder."

Johan Boskamp is ook duidelijk: "Hij heeft zijn fantastische uitstraling natuurlijk nog altijd en hij is gewoon een geboren leider. Met een waardeloze blessure is hij maanden kwijt geweest. Hij is en blijft enorm blessuregevoelig, dat is gewoon zo."

Als hij fit is ...

Ook in Extra Time hadden ze het over de centrale verdediger: "Als hij fit is, zal hij er wel bijzijn op het WK. Maar het is stilaan een moeilijke vraag of het wel goed is om hem mee te nemen. Het is goed mogelijk dat hij in de eerste wedstrijd een blessure oploopt en de rest van het WK out is", meent Hugo Broos.

Marc Degryse beseft wat we allemaal denken: "Op zich is hij de beste, maar hoe dikwijls en hoelang? De finale halen is zeven wedstrijden, ja …"

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Manchester City \\ België
 
 
Reacties.