Hoe zou het zijn met Jorn Vancamp? "Hij gaat als betere speler terugkeren naar Anderlecht"

28 december 2017 16:08

Deze periode belichten we elke week een Belgische speler in het buitenland die minder aan bod komt in de pers. Jorn Vancamp (19) is één van die jongens. Anderlecht leende hem uit aan Roda JC. Wij gingen eens horen hoe het hem daar vergaat.

We contacteerden Harm van Veldhoven, de sportief directeur van de club, die eerder als coach werkzaam was bij onder andere KV Mechelen en Westerlo. "Hij maakt zeker progressie. Hij maakt ook zijn minuten, hij valt bijna elke wedstrijd in", aldus Van Veldhoven bij Voetbalkrant.com. "Maar hij eens een goaltje moeten maken."

Werker

Vancamp was een doelpuntenmachine bij de Anderlechtse beloften, maar dit seizoen staat zijn teller inderdaad nog op nul. "Kijk, ik zou daar meer problemen mee hebben moest hij zijn werk voor de ploeg niet doen. Maar nu... Hij werkt zo hard en wil zo graag leren. Een voorbeeld voor veel jongeren!", spaart Van Veldhoven de lof niet.

Een doelpuntje kan hem bevrijden, maar hij moet er zich vooral niet druk in maken

Maar het weegt natuurlijk wel. "Hij spreekt er niet zo veel over, maar als ik als trainer moest denken, zou ik zeggen dat een doelpuntje hem kan bevrijden. Hij moet er zich vooral niet te druk in maken. Hij heeft de terugronde nog."

Rendement

"Hij heeft ook gemerkt dat beloftenvoetbal en volwassenenvoetbal veel van elkaar verschillen. Anderlecht zal ook wel gemerkt hebben dat hij dit nodig had. Het gaat er allemaal iets sneller en iets tactischer aan toe. Dat zal hij zelf ook wel moeten bekennen."

Van Veldhoven hoopt wel dat de uitleenbeurt nu ook opbrengt. "Ik hoop dat hij er nog een stuk of vijf-zes kan maken. Dan hebben wij er ook rendement aan gehad. Maar hij gaat sowieso als betere speler terugkeren naar Anderlecht."

Johan Walckiers

Nederlandse Eredivisie \\ Roda JC Kerkrade \\ Anderlecht
 
 
Reacties.