Klopp heeft duidelijke boodschap voor fans van Liverpool na transfer van duizelingwekkend dure verdediger

28 december 2017 21:30

Zotte kosten of niet? Dat zal nog moeten blijken, maar Liverpool heeft in ieder geval verrassend zwaar uitgepakt op de transfermarkt. 'The Reds' telden maar liefst ruim 84 miljoen euro neer voor Virgil van Dijk. Jürgen Klopp wil echter niet dat er op dat exuberante prijskaartje wordt gefocust.

De 26-jarige Nederlandse international komt over van Southampton en moet op Anfield Road voor meer defensieve stabiliteit zorgen. Simon Mignolet zal het graag zien gebeuren want de mannen voor hem zoals daar zijn Klavan, Lovren en Matip zijn niet altijd even secuur. Al geldt dat bij uitbreiding voor de volledige verdediging (lees: inclusief flanken).

Het prijskaartje van kersverse aanwinst Van Dijk schept natuurlijk bepaalde verwachtingen bij de kritische fans, maar de Duitse manager van Liverpool heeft liever niet dat er te veel gekeken wordt naar het neergetelde bedrag: "Wij bepalen de transferprijzen niet, dat doet de markt. Onze supporters moeten het prijskaartje van Virgil snel vergeten. Het draait om kwaliteit en op basis van dat criterium hebben wij hem gekocht."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Liverpool FC
 
 
Reacties.