Benito Raman herleeft in Duitsland: "In België ging het enkel over randzaken"

29 december 2017 16:17

Het jaareinde is een moment waarop iedereen met lijstjes en prijzen komt aandraven. Wel, als er ergens de 'Comeback van het Jaar' uitgereikt wordt, kennen wij een topkandidaat: Benito Raman.

Amper een half jaar geleden kon de aanvaller geen voetbalveld opstappen, of er werd een zeker lied over landbouwers ten berde gebracht door de supporters van de tegenpartij. Nu staat hij aan kop van de Tweede Bundesliga én vindt hij opnieuw geluk bij Fortuna Düsseldorf.

Ik voel me terug op mijn gemak -Benito Raman

"Ik voel me terug op mijn gemak", aldus een tevreden Raman in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het werd moeilijk voor mij in België. Iedereen keek meer naast dan op het veld wanneer het over mij ging."

"Ik heb het mezelf misschien wel aangedaan", beseft de aanvaller. "Ik werd een makkelijk doelwit, maar in de Belgische pers gaat het in het algemeen te vaak over randzaken. Dat overkomt ook andere spelers."

Als het op het veld goed gaat, is ernaast niet veel sensatie te vinden -Benito Raman

Nochtans heb je in Duitsland onder meer het beruchte BILD, op dat vlak ook geen doetjes. "Hier kende niemand mij. Er zijn er wel die zoeken naar sensatie, maar wanneer het op het veld goed gaat, is er niet veel te vinden."

En op het veld gaat het goed. Raman staat na een korte aanpassingsperiode vast in de basiself van Düsseldorf. Zijn status als 'nobele onbekende' is daardoor wel in gevaar.

Kerstsong

Een supporter maakte zelfs al een gesmaakte kerstsong ter ere van de Belg. "Dat een nieuwe speler zo snel in de harten van de fans gesloten wordt, is hier blijkbaar nog nooit gebeurd", klinkt het trots.

Hou onze pagina in het oog, later deze week heeft Raman het over de noodzaak van zijn vertrek bij Standard én zijn ambities. En die kerstsong, die geven we hieronder nog eens mee. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.