Degryse twijfelt aan de WK-kansen van Kompany en doet duidelijke oproep: "Hij zou ons beter eens informeren"

29 december 2017 09:04

Nadat Vincent Kompany woensdag na 10 minuten alweer de strijd staakte bij Manchester City, is het debat over zijn vele blessures weer geopend. De vraag is of de Rode Duivels tijdens het WK wel op hun natuurlijke leider kunnen rekenen.

Kompany slaagt er niet in van een reeks wedstrijden na elkaar te spelen. "Zou Kompany er niet goed aan doen om eens uit te leggen wat er precies aan de hand is?", vraagt analist Marc Degryse zich af in Het Laatste Nieuws.

"Nu hebben we er altijd het raden naar. Ik snap dat die clubs het medische geheim inroepen om de waarde van jonge spelers niet te laten zakken, maar hij is 32 en een uitzonderlijk geval."

Tweets

Degryse vindt dat Vince the Prince zijn volgers beter wat meer info geeft over zijn medische toestand. "Hij heeft altijd leuke tweets over de geschiedenis en wil de wereld verbeteren, maar over zijn kuitblessure is een klein beetje informatie te veel gevraagd. Hij zou ons beter eens informeren. Dan weten we of we nog op hem kunnen rekenen."

"Kompany houdt het geen zeven wedstrijden op vier weken meer", twijfelt Degryse aan de WK-kansen van de verdediger. "Als hij straks fit is en je laat hem de voorbereidende wedstrijden op het WK spelen en dan valt hij uit tegen Panama of Tunesië. Dan sta je daar en kan een andere speler depanneren en is het weer zoeken. Zoveel matchen in een korte tijdspanne. Hij kan dat niet meer."

Diederik Geypen

Premier League \\ Manchester City \\ België
 
 
Reacties.