Het dilemma van Mourinho: waarom Lukaku uit vorm niet naast Ibrahimovic kan spelen

29 december 2017 20:52

Manchester United verloor op Boxing Day wéér punten en voelt de titel elke speeldag verder wegglippen. Onder andere Romelu Lukaku kreeg al heel wat kritiek te verduren.

Volgens José Mourinho speelt vermoeidheid een rol in het vormdipje van Romelu Lukaku, één van de weinige spelers die nog geen minuut miste. "Maar ik kan hem geen rust geven", zegt hij op zijn persconferentie.

"20 wedstrijden lang 90 minuten spelen in de Premier League is voor elke speler ongelooflijk. Als verdediger of middenvelder kan je je krachten soms wat beter doseren en anticiperen, maar als aanvaller niet."

Lukaku is fysiek een monster, maar geen machine. En dat begint hij te voelen

Lukaku mist net iets te veel voor doel en maakte onder meer tegen City een slechte beurt aan de overkant van het veld. "Hij was wat ongelukkig bij sommige van onze laatste tegendoelpunten. Ik zeg niet dat het zijn schuld is, maar dat is het gevolg van een speler die nood heeft aan wat rust. Maar ik kan niet kritisch zijn", aldus Mourinho.

Lukakibra?

Op de vraag hoe hij zijn twee topspitsen op elkaar kan uitspelen: "Ze moeten allebei op hun best zijn en momenteel is dat niet zo. Dat is dé voorwaarde om samen in de aanval te staan."

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Manchester United \\ Southampton
 
 
Reacties.