Door blessures gekwelde Kompany komt met heuglijk nieuws op de proppen: "Dit is een hommage aan mijn moeder"

29 december 2017 11:42

Valt er tegenwoordig eigenlijk goed nieuws te rapen over Vincent Kompany? De Rode Duivel van Manchester City viel eergisteren alweer uit met een blessure, maar gelukkig zijn er nog andere dingen in het leven dan voetbal. Onderwijs bijvoorbeeld, zo behaalde de 31-jarige Kompany zijn masterdiploma.

De door blessures gekwelde Kompany studeerde begin deze maand af aan de Alliance Manchester Business School en gaat voortaan door het leven als MBA of 'Master of Business Administration'. De kapitein van 'The Citizens' maakte zijn eindwerk niet toevallig over de Premier League. In concreto onderzocht het jeugdproduct van Anderlecht hoe de 20 ploegen in de hoogste Engelse afdeling kunnen profiteren van het thuisvoordeel.

Vincent Kompany is natuurlijk in de wolken met zijn academische titel: "Onderwijs is voor mij altijd ontzettend belangrijk geweest. Mijn moeder heeft ons dat al op jonge leeftijd bijgebracht. Deze studies en dit diploma voelen dan ook aan als een hommage aan mijn mama." Studies en topsport combineren, is natuurlijk geen makkie. Dat ondervond ook onze Belgische topprof: "Het was in het begin een enorme uitdaging en ik heb op mijn tanden moeten bijten. Gelukkig kon ik mijn lessen flexibel plannen."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Manchester City
 
 
Reacties.